Project Description

Carrière Vormer gunt haar kandidaten “groei” met een “Tree of life” 

Gastblogger Pauline Versteegh, Tree of life

www.treeoflife.love

 

Gun jezelf en anderen een betere wereld!

Tree of Life
Afgelopen vrijdag stond ik met een collega bezoekster van wederom een interessante Open Coffee Utrecht bij het koffie apparaat van Tribes Secoya. En af en toe gebeuren er bij dat soort ontmoetingen bijzondere dingen. Ineens was er die klik met een jonge vrouw met een vrolijke en zelfverzekerde blik. Het bleek Suzanne Vormer te zijn van Carrière Vormer, die financiële, fiscale en juridische professionals bemiddelt. We bleken de no nonsense visie, duidelijkheid, positiviteit en een hart voor de wereld te delen. 

Na een half uurtje praten was er al meer gebeurd dan veel mensen meemaken op een dag. We spraken af dat ik een blog zou schrijven om de aandacht te vestigen op mijn nieuwe project “Tree of Life” waarmee ik de wereld een stukje mooier probeer te maken. Omdat Suzanne onder de indruk was van mijn persoonlijke verhaal zal ik daar ook iets over vertellen, zodat u weet waarom ik met dit project ben begonnen. Wij hebben inmiddels besloten een partnerschap met elkaar aan te gaan om samen te gaan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik kan met trots zeggen dat Carrière Vormer vanaf nu bij iedere bemiddeling een boom cadeau doet aan haar kandidaten om hiermee de wereld een stukje mooier te maken én om haar kandidaten met een levende boom te stimuleren in hun persoonlijke groei.
 

En wie ben ik dan wel, hoor ik u bijna denken…..

Ik ben Pauline Versteegh, oprichtster van Stichting GoTogo, Stichting Het Kan Wel! en initiatiefneemster van het project Tree of life. De afgelopen jaren heb ik het geluk gehad een bijzonder project tot een succes te mogen maken. In 1995 ontdekte ik een geïsoleerd gebied in Togo, West-Afrika, waar twee priesters wanhopig probeerden 25.000 vergeten vluchtelingen en ontheemden te helpen.
Het lukte me niet om grote organisaties te overtuigen hulp te gaan bieden in de Vlakte van Mô, want zij hadden deze mensen al opgegeven. Daarom besloot ik in 2000 mijn werk, vrienden en familie achter te laten, mijn spaargeld op te nemen en tussen deze vergeten mensen in te gaan wonen. Het was vaak heel zwaar door honger en ziekten. Maar het is gelukt om de mensen een nieuwe toekomst te bieden, samen met en dankzij veel inzet van de Togolese bevolking en regering.
Op de momenten dat ik het heel moeilijk had, beloofde ik mezelf: …..als ik dit overleef en het lukt me om deze mensen een toekomst te bieden, dan ga ik bij mijn terugkeer in Nederland iedereen duidelijk maken dat ook dingen die onmogelijk lijken wel mogelijk zijn! Het feit dat de Stichting Het Kan Wel! is opgericht en het project Tree of life bestaat, betekent dat ik die belofte aan mezelf nu ga inlossen.

 

Wat doet Stichting Het Kan Wel!?

Stichting Het Kan Wel! is een (ANBI) organisatie met het doel een betere wereld te scheppen en mensen en bedrijven te laten zien dat dat eenvoudiger is dan het lijkt. Ook mag iedereen meedoen met de initiatieven van Stichting Het Kan Wel! door het planten van bomen in Togo.

We gaan dus samen de wereld mooier maken door:
* Kwekerijen in Togo op te zetten voor jongeren, waar oorspronkelijke in West-Afrika voorkomende bomen worden gezaaid en gestekt t.b.v. herstelbossen met een goede biodiversiteit;
* Het planten van stukken bos waar wel gekapt kan worden, zodat de lokale bevolking in de dagelijkse behoefte kan voorzien;
* Jongeren in Togo op te leiden in natuurbeheer;
* Jongeren beschermde bossen in beheer te geven, waardoor zij klimaat verbeterend werk krijgen;
* Projecten te ontwikkelen in Nederland, waar we met humoristische, moderne en eenvoudige middelen laten zien hoe deze wereld mooier kan worden;
* Initiatieven wereldwijd te ondersteunen die de oorzaken van toekomstbepalende problemen analyseren en aanpakken! We hebben hiervoor al internationale en nationale partners gevonden.

 

Wat heeft Tree of life hiermee te maken?

Terwijl ik op zoek was naar een manier om haar ervaringen hier in Nederland met anderen te delen, vroegen de Togolezen mij te helpen bij het herstellen van de bossen die door illegale kap en vluchtelingenstromen ernstig uitgedund zijn. De Togolese overheid subsidieert een deel van de kosten, Stichting Het Kan Wel! heeft een lage overhead en is in gesprek met meerdere bedrijven die willen samenwerken. Door al deze factoren kan Het Kan Wel! de bomen aanbieden voor slechts € 5,00 per boom.
Nog mooier is dat bij een aantal van 30.000 bomen of meer per jaar er geld overblijft voor een aantal initiatieven die weinig aandacht krijgen, maar die belangrijk zijn voor onze toekomst. Aangezien we over een jaar minimaal 100.000 bomen willen bereiken en dit tien jaar lang willen doen, moet het mogelijk zijn veel initiatieven te ondersteunen. En daarmee komt een droom van mij uit: met zoveel mogelijk mensen en bedrijven laten zien dat het wel kan: een betere wereld voor iedereen!
Je moet er flink voor werken en je krijgt het niet in een paar dagen voor elkaar, maar samen sta je sterk en kan je meer dan je denkt.
Dus iedere boom die u spaart helpt mee aan het verbeteren van het wereldwijde klimaat in de breedste zin van het woord.

Wanneer worden de bomen geplant en hoe weten we straks hoe het met onze bomen gaat?

Er moet de komende maanden hard worden gewerkt en geïnvesteerd om in januari 2017 de eerste bomen te kunnen zaaien en stekken. Daarna moeten de kleine boompjes worden geplant op beschermde terreinen. Dat gebeurt in juni/juli 2017. Na het zaaien krijgt u al te horen welke soort bomen er voor u zijn geplant.
Voor het volgen van de voortgang en de groei van de bossen, zijn we in gesprek met een technisch bedrijf, want we willen eigenlijk graag dat u straks aan iedereen kunt laten zien hoe goed u bezig bent.
Help ons te investeren in onze toekomst en koop zoveel mogelijk bomen voor Tree of life, zodat we in januari ook echt kunnen beginnen met het planten van de nieuwe bossen.

 

Hoe kunt u ook helpen?

– Door als bedrijf, organisatie of school partner te worden, omdat daarmee de voortgang van het project beter beheersbaar wordt. Dit kan al vanaf 20/240 bomen per maand/jaar. Partners worden vermeld op de website en mogen het logo van Tree of life voeren op hun eigen website. Hiermee wordt duidelijk dat u actief meewerkt aan een levensvatbare wereld, info@treeoflife.love;
– Door keypartner te worden, deze partners maken afzonderlijke afspraken met Stichting Het Kan Wel! om op hun eigen creatieve wijze een bijdrage te leveren aan het project, info@treeoflife.love;
– Friend worden van Stichting Het Kan Wel!, hiervoor kunnen kleinere bedrijven en organisaties afspraken maken met Stichting Het Kan Wel!, info@treeoflife.love;
– Ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten en een heel bos bij elkaar sparen. U kunt hiervoor ook certificaten aanvragen via info@treeoflife.love, zodat u altijd een mooi cadeautje weg kunt geven;
– Door via de website www.treeoflife.love eenmalig een boom te schenken;
– Door ambassadeur te worden bij vrienden, familie en collega’s en zoveel mogelijk mensen de kans geven betrokken te worden bij het werken aan een mooiere wereld;
– Een activiteit/evenement te organiseren om zoveel mogelijk bomen bij elkaar te sparen. Als u daar hulp bij wilt hebben, bel Tree of life op onderstaand nummer en ga in gesprek over hoe we hieraan mee kunnen werken;
– Mij vragen voor een presentatie, hiervoor vraagt Stichting Het Kan Wel! een bijdrage te doen van minimaal 500 bomen als investering in een betere wereld.

Plant een of meer bomen en maak een verschil in deze wereld! Voor meer informatie: info@treeoflife.love of 06-11494182.
Stichting Het Kan Wel! is een ANBI en donaties zijn dus fiscaal aftrekbaar.